Amb l’inici del curs 2017-2018, els menjadors escolars de l’Alt Urgell i Cerdanya estrenaran un menú unificat en el qual els productes alimentaris de proximitat tindran un pes molt rellevant. Aquesta iniciativa porta per nom “Mengem d’aquí” i té com a objectiu promocionar el consum dels productes locals en els menjadors escolars de totes dues comarques. Es tracta d’una iniciativa del Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya que compta amb la col·laboració dels dos consells comarcals i el finançament de la Generalitat en el marc d’un programa FEDER. El nou menú unificat identificarà els dies de producte local, aportarà receptes tradicionals catalanes i permetrà que tots els infants mengin el mateix, des de les llars d’infants fins a batxillerat. Des de fa una mesos, l’equip que desenvolupa el projecte s’ha reunit, per una banda, amb els gestors de menjador i els cuiners, per tal d’explicar el funcionament del projecte i ajudar-los a fer viable la implantació d’aquest. Per altra banda, també s’està fent un treball amb els productors agroalimentaris, per tal de poder fer viable la incorporació d’aquests productes dins del menú escolar. El menú “Mengem d’aquí” l’ha elaborat la Fundació Alícia del Món Sant Benet i ha comptat amb tres revisions per part dels cuiners dels menjadors escolars abans de tenir la proposta definitiva.

El Pirineu avui