El Retaule de Sant Ermengol compleix enguany 60 anys i ja escalfa motors. Tot i que la feina no s’atura en tot l’any, aquest dijous al vespre ha començat ja la recta final dels preparatius, amb la primera reunió d’actors. En aquesta trobada s’ha començat a concretar i repartir la feina entre els 85 actors que de moment s’han apuntat a l’espectacle. Una xifra que encara pot créixer els pròxims dies i que situa l’edició d’enguany en unes bones xifres de participants. La d’aquest agost, a més, és una edició amb diverses novetats destacades.

Amb aquest canvi, de retruc, també s’espera beneficiar el sector de la restauració de la ciutat, que durant aquests dies es creu que treballarà més gràcies als espectadors de fora. Per la seva banda, el nou director artístic, Xavier Piguillem, que pren el relleu de Joan Hernàndez, assegura que mai s’havia enfrontat a un repte d’aquestes característiques.

Piguillem també ha destacat que la seva vinculació amb el món cultural de Cerdanya pot servir per animar a més gent de la comarca a baixar a la Seu i conèixer el retaule. Pel que fa a les novetats més específiques d’aquest any, es donaran a conèixer properament, a mesura que s’apropi l’estrena. El Retaule de Sant Ermengol tindrà lloc entre el 5 i el 12 d’agost al claustre de la Catedral de Santa Maria d’Urgell.

Parlen al vídeo: JESÚS GALINDO, PRESIDENT PATRONAT RETAULE DE SANT ERMENGOL - XAVIER PIGUILLEM, DIRECTOR RETAULE SANT ERMENGOL

El Pirineu avui