Que Catalunya esdevingui un Estat independent és una bona oportunitat per ajudar a pal·liar el dèficit històric que pateix el sistema sanitari a l’Alt Pirineu i Aran. Així ho considera almenys el gerent de la regió sanitària pirinenca, Jordi Cortada, que aquest dimecres al vespre ha ofert una xerrada a la Seu d’Urgell, sota el títol “Millorarà la sanitat a la Nova República?”. Cortada considera que, tot i que hi ha coses que funcionen bé, el sistema de salut a l’Alt Pirineu i Aran té encara moltes deficiències que es podrien pal·liar si Catalunya disposés de les eines i dels recursos d’un Estat.

Cortada ha admès que un dels principals problemes que pateix el Pirineu en l’àmbit sanitari, com és la manca de professionals, no es pot resoldre amb més pressupost. Sí que es pot fer, en canvi, disposant de més poder legislatiu per afavorir la vinguda d’aquests prfessionals al territori.

L’acte d’aquest dimecres al vespre estava emmarcat en la campanya “Construir una nova república”, i ha comptat amb la participació d’una vintena de persones. Prèviament a l’acte, Cortada s’ha reunit amb dirigents de la Fundació Sant Hospital, així com amb els regidors del grup municipal d’Esquerra a la Seu d’Urgell i membres de la sectorial de salut de la formació republicana.

Parlen al vídeo: JORDI CORTADA, GERENT REGIÓ SANITÀRIA ALT PIRINEU I ARAN

El Pirineu avui