L’ajuntament de la Seu d’Urgell crearà una tarifa plana per al pagament dels impostos i taxes municipals. Aquesta nova modalitat entrarà en funcionament a partir de l’1 de gener del 2019, després que el ple celebrat aquest dilluns hagi aprovat una moció presentada per Esquerra que anava en aquesta línia. Des del PDeCAT, a l’equip de govern, han remarcat que aquesta és una proposta que també duien al seu programa electoral i que, per tant, l’haguessin acabat aplicant igualment.

Des d’Esquerra Republicana, lògicament, s’han mostrat satisfets per l’aplicació d’aquesta mesura.

D’altra banda, en el ple d’aquest dilluns també s’ha aprovat, amb l’abstenció del PDeCAT i Esquerra i els únics sis vots a favor de Compromís, una moció que demanava que es recuperessin els diners retallats al Sant Hospital, una reducció de les derivacions a altres hospitals, i ajudes per als desplaçaments de malalts i acompanyants.

Des del PDeCAT s’han abstingut perquè no estan d’acord amb el primer punt, però si amb els altres. L’alcalde Albert Batalla ha qualificat de “joc brut” el fet que Compromís no hagi deixat que la moció es votés punt per punt, i ha argumentat el rebuig al primer dels punts, tot assegurant que les xifres de retallada a l’hospital de les quals parla Compromís per la Seu no són certes.

Pel que fa als altres punts de la moció, Batalla ha donat a conèixer que ja s’ha fet una demanda a Salut per mirar d’implementar aquestes ajudes al desplaçament per als malalts urgellencs i els seus acompanyants. Des d’Esquerra s’han abstingut pel mateix motiu.

Parlen al vídeo: JESÚS FIERRO, TINENT D’ALCALDE D’HISENDA - FRANCESC VIAPLANA, PORTAVEU D’ESQUERRA - ÒSCAR ORDEIG, PORTAVEU DE COMPROMÍS PER LA SEU - ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL

El Pirineu avui