Una quinzena d'estudiants s'han inscrit al nou cicle de grau mitjà de Cuina i Gastronomia, que a partir del curs vinent oferirà l'Institut Pere Borrell de Puigcerdà. Aquest dimecres ha tingut lloc a l'ajuntament de la capital ceretana la presentació d'aquesta nova oferta formativa que tindrà una durada de 2 anys i s'oferirà en modalitat Dual. Això vol dir que bona part de l'horari lectiu es dedicarà a fer pràctiques remunerades en empreses del sector, unes pràctiques que els estudiants faran durant el segon curs.

En finalitzar el cicle, que consta de 2000 hores lectives, els alumnes obtindran el títol de tècnic en Cuina i Gastronomia que acreditarà coneixements en preparació, manipulació i conservació d'aliments, així com en el servei de sala o rebosteria.

La posada en marxa d'aquest cicle es veu en molts bons ulls des del sector, que fa anys demanava formació de qualitat pels joves estudiants que volen encarar la seva carrera professional en el món de la cuina i la restauració, que té un pes important a la comarca. Finalment el departamental d'Ensenyament, el Consell Comarcal de Cerdanya, l'Ajuntament de Puigcerdà, els centres educatius de la vila i les diferents associacions han unit esforços perquè aquest cicle formatiu sigui una realitat.

Per tal d’adequar les instal·lacions a aquesta nova oferta formativa, l’ajuntament de Puigcerdà s'ha encarregat de rehabilitar la cuina del centre educatiu, que actualment estava en desús. Els treballs han tingut un cost de 60.000 euros.

El nou cicle de Cuina i Gastronomia se suma als altres tres que ja ofereix l'INS Pere Borrell: el de Cures Auxiliars d’Infermeria i Atenció a les Persones en situació de Dependència, el de Conducció d’Activitats Físico-Esportives en el Medi Natural i el cicle de Gestió Administrativa.

Parlen al vídeo: JOSEP PERE POLANCO, SERVEIS TERRITORIALS ENSENYAMENT GIRONA - RAMON MOLINER, PRESIDENT CONSELL COMARCAL CERDANYA - ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ

El Pirineu avui