Igual que ja han fet altres municipis de Catalunya, l’ajuntament de Coll de Nargó aprovarà una ordenança per tal de regular i limitar l’accés a les basses del Codó. Aquest és un indret molt freqüentat per veïns del poble i també per molta gent de fora, degut al seu atractiu natural i el seu fàcil accés. Tot plegat, però, també ha tensionat l’indret i ha empès a l’ajuntament a actuar per protegir i preservar l’entorn natural.

Tot i que la voluntat d’actuar és ferma, l’ajuntament encara no ha decidit com serà aquesta limitació i regulació.

L’afluència a aquestes basses es produeix, lògicament a finals de primavera i durant l’estiu, i l’objectiu de l’ajuntament és que la nova regulació estigui en vigor ja de cara a la temporada que ve.

Parlen al vídeo: MARTÍ RIERA, ALCALDE DE COLL DE NARGÓ

El Pirineu avui