L’ajuntament de la Seu d’Urgell disposarà finalment d’un pla d’inversions per aquest 2017. L’equip de govern podrà tirar-lo endavant després d’haver rebut el suport d’Esquerra en el ple celebrat aquest dilluns al vespre. D’aquesta manera podrà pal·liar en part la manca de pressupost per aquest 2017 i realitzar algunes obres que considera estratègiques, com ara el nou edifici de dues plantes i 2.800 metres quadrats per a les brigades i la grua, que estarà acabat aproximadament d’aquí un any als terrenys de l’antiga escola la Valira. L’obra tindrà un cost aproximat de 2,8 milions d’euros. D’aquests, 800.000 s’agafaran del romanent de tresoreria, i la resta s’aconseguiran amb un préstec. Des de l’equip de govern han assegurat que, financerament, l’ajuntament s’ho pot permetre, i s’han mostrat convençuts que aquesta és la millor opció. Així, han deixat clar que comprar o llogar una nau al polígon industrial hagués suposat una pèrdua de temps i diners.

Des de l’equip de Govern també han volgut deixar clar que aquest nou edifici es farà apartat dels habitatges que hi ha en aquella illa, i intentant provocar el mínim impacte possible.

Per la seva banda, el principal grup de l’oposició, Compromís per la Seu, ha votat en contra d’aquest pla d’inversions, en considerar que és un pressupost encobert i que no dona resposta a les principals necessitats que té ara mateix el municipi.

Qui en canvi sí que ha votat a favor del pla d’inversions, i de fet ha permès la seva aprovació, ha estat Esquerra. Tot i no no estar d’acord amb el pressupost, els repoublicans han assenyalat que no volen paralitzar la ciutat.

L’únic regidor de la CUP, Pau Lozano, no ha pogut assistir al ple, i ha denunciat a través de les xarxes socials que no ho ha pogut fer perquè aquest s’ha retardat una setmana respecte al previst. Tot i això, ha deixat clar que la seva postura hagués estat contrària a l’aprovació d’aquest pla d’inversions.

Parlen al vídeo: JESÚS FIERRO, TINENT D’ALCALDE DE LA SEU D’URGELL - ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL - ÒSCAR ORDEIG, PORTAVEU DE COMPROMÍS PER LA SEU - FRANCESC VIAPLANA, PORTAVEU D’ESQUERRA

El Pirineu avui