L'Alta Ribagorça ha posat en marxa la primera marxa cicloturista de la comarca. El projecte dissenyat a tres anys s'ha batejat com La Falla i compta amb la col·laboració dels tres municipis que componen l'Alta Ribagorça, a més de comptar amb el suport de la Ribagorça Aragonesa.

La marxa s'ha dissenyat per iniciar i finalitzar cada any la cursa en un municipi diferent. En aquesta primera edició es marcarà el tret de sortida a Barruera i es disposarà de dos recorreguts diferents.

Les inscripcions que s'han comptat fins ara són positives perquè la qualitat de participats en aquesta primera edició ascendeix als 450-500 participats, amb la intenció d'augmentar en les pròximes edicions fins als 2000 ciclistes.

La marxa ha estat una iniciativa del consell per obrir la comarca a noves modalitats d'esport. Per fer més atractiva la competició s'ha batejat amb un dels elements més significatius de la comarca, la falla. Aquest component es veurà reflectit en tots els aspectes de la competició, com ara el mallot.

Des de l'organització es pretén situar la marxa cicloturista entres les més important del calendàri, gràcies a la localització i característiques excepcionals de recorregut que permet fer el territori.

Parlen al vídeo: TITO PUEYO, ORGANITZADOR MARXA CICLOTURISTA LA FALLA - JOSEP LLUIS FARRERO, PRESIDENT CONSELL COMARCAL ALTA RIBAGORÇA

El Pirineu avui