Els vols comercials a l’aeroport de la Seu d’Urgell han crescut un 671% durant els primers cinc mesos d’aquest any 2017, en relació amb el mateix període de l’any passat. Així s’ha donat a conèixer en la reunió de la Taula estratègica de l’aeroport, que s’ha celebrat aquest dimarts al matí. Així, si entre el gener i el maig del 2016 hi va haver 7 operacions comercials, en aquest mateix període del 2017 se’n van realitzar 54. A banda, també s’ha informat que se segueixen fent gestions per tal de poder acollir vols xàrter durant la propera temporada d’hivern. També s’ha detallat, tal com ja es va avançar la setmana passada, que AESA ja té l’informe que assenyala la viabilitat del sistema GPS, una eina fonamental per permetre l’aterratge i enlairament de línies regulars. En aquest sentit, s’ha indicat que ara l’agència estatal farà una lectura en detall de l’informe i en dos mesos dirà si autoritza o no la implementació d’aquest sistema. A banda, també s’ha indicat que Enaire s’ha mostrat molt col·laboratiu i que muntaran ja reunions informals amb el centre de control de Gavà per tal de parlar de temes operatius.

Pel que fa al control fronterer de l’aeroport per poder acollir vols de fora de l’espai Schengen, s’ha explicat que les obres per habilitar-lo ja estan en procés i la previsió és que finalitzin ben aviat. Un cop acabats els treballs, al llarg del mes d’agost, la Policia Nacional en farà la validació.

El Pirineu avui