La Vertical Cabanera supera rècords en la seva primera Copa del Món. Amb unes condicions meteorològiques immillorables, la VIII Vertical Cabanera ha recollit dos nous rècords, Joan Margarit, corredor de Salomon, ha fet el cim amb menys d'una hora (58' 50”) superant el rècord anterior de Marc Solà al 2011, amb un temps d'1h 02' 12”. El rècords també ha estat superat pel segon classificat de la FEEC, Oriol Cardona, corredor gironí de Dynafit amb 59' 47”.
En la tercera posició de la categoria masculina, ha quedat el corredor de La Sportiva, Pere Rullan, amb 1h 2' 14”.

En la categoria femenina, dues corredores han batut el rècords que Mireia Santesmases havia batut al 2012 amb 1h 14' 58”. Laura Orgué, de Salomon, s'ha proclamat vencedora de la cursa amb un temps rècord de 1h 11' 57”. En segona posició ha quedat la biscaïna Maria Zorroza amb 1h 14' 29” i
Clàudia Sabata, de l'Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà, amb un temps de 1h 17' 11”.

Els sis corredors competien dins del Circuit Mundial de Kilòmetre Vertical. Del centenar de corredors de la cursa, 46 competien per la copa del món, per aquest motiu alguns d'ells han passat un control antidopatge després d'arribar al cim.

En aquesta 8a edició s'ha cardioprotegit la cursa amb 8 desfibril·ladors repartits per tot el recurregut, a més de comptar amb personal mèdic.

El Pirineu avui