Des de dijous i fins aquest dilluns, Puigcerdà ha viscut amb intensitat la Festa Major del Roser, amb una programació de fins a 35 propostes diferents per a tots els públics, com ara teatre, ball, cercaviles, espectacles infantils, festa de l'escuma, sardanes, concerts per als joves i la tradicional pujada refrescant a l'estany, que molts aprofiten per capbussar-s'hi. Des del consistori valoren positivament la participació dels veïns i visitants a la festa major, que enguany ha comptat amb moltes activitats adreçades als infants i joves.

Els dos grups rivals, els nyerros i els cadells, han tornat a enfrontar-se en diverses proves, com ara la d'estirar la corda o jocs aquàtics a l'estany. Tot i que les dues colles han estat molt igualades, finalment els cadells han estat els vencedors de la festa major. La iniciativa de crear dos grups enfrontats va néixer l'any passat de la mà del Grup de Recerca de Cerdanya i, veient la bona acollida que té, des de l'ajuntament aposten per mantenir-la en els pròxims anys.

El gran sarau de fi de festa de la nit a l'envelat de la plaça del Call posarà punt i final a la Festa Major del Roser 2017. Ara, Puigcerdà es prepara ara per la Festa de l’Estany, que tindrà lloc el darrer cap de setmana d'agost, coincidint amb la Festa Major de la Seu d'Urgell. Durant quatre dies, els carrers es tornaran a omplir d'activitats festives. La més coneguda, la tradicional desfilada de carrosses acompanyada de la Vella de l'Estany.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ

El Pirineu avui