Del 29 de juliol al 6 d'agost el Museu Cerdà de Puigcerdà es vestirà de gala per acollir Festival Internacional de cinema de Cerdanya, que enguany arriba a la 8a edició. Fins a 1132 films i 140 pel·lícules s'han presentat al certamen, el que representa prop d'un 12% més de treballs que l'any passat, quan ja es va batre rècord de participació. Això demostra que, any rere any, el festival es va consolidant i posiciona la vall com un referent dins del món del setè art.

El festival comptarà amb 33 sessions de projecció on es podran veure documentals premiats arreu, com La Chana; llargmetratges i curtmetratges de ficció, com Mil coses que faria per tu, Broken o Sputnik; i, també, diferents sessions com ara cinefília, curt-teca, internacional, golfa o infantil.

El certamen comptarà amb la presència de cineastes i actors com Francesc Orella, Geni Lozano, Alícia Albares o Paco Cavero, entre molts altres.

Des de l'organització han volgut destacar el gran esforç que fan per mantenir la gratuïtat del festival.

A més del repartiment de premis i les projeccions, també hi haurà activitats paral·leles, com ara un concurs d'SmartFilms i un taller de cinema amb els joves del casal, una jornada per als professionals per conèixer els atractius de la comarca, un taller de maquillatge per a nens, un photocall i un trivial-vermut de cinema. Amb tot, es pretén que Puigcerdà i Cerdanya esdevinguin llocs de referència per al cinema, tant pels seus atractius a l'hora d'acollir rodatges com per ser un punt de trobada per als professionals.

Com a novetat, en aquesta edició s'ha establert un nou sistema d'entrades numerades, que es podran reservar en línia o en taquilla fins a mitja hora abans de cada sessió.

Parlen al vídeo: JORDI FORCADA, DIRECTOR FESTIVAL INTERNACIONAL CINEMA CERDANYA - ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ

El Pirineu avui