El saxofonista i compositor de música jazz Llibert Fortuny ha ofert aquest dijous un concert en solitari a la Plaça Santa Maria de Puigcerdà mentre el públic feia el vermut. Es tracta d'una de les activitats que l'Associació Universitària de Cerdanya (AUCer) ha programat per la setmana universitària, que va començar dilluns i que combina cursos, jornades i activitats obertes a tothom. Fortuny, acompanyat dels seus saxos i aparells tecnològics, ha interpretat un repertori on fusiona el jazz i altres estils musicals d'una manera molt creativa i original.

Fortuny s'ha mostrat agraït de poder participar en aquesta iniciativa que l'Aucer ha volgut recuperar enguany i que ha tingut bona acollida. De fet, el saxofonista ja havia tocat a Cerdanya en diverses ocasions.

Llibert Fortuny ha publicat tres discos i ha col·laborat amb el músic nortamericà Gary Willis. També ha rebut diversos guardons com ara el Premi Puig-Porret de jazz al millor músic de jazz l'any 2004 i és l'autor dels arranjaments del Ball de l'Àliga de La Patum de Berga que s'escolta durant l'entrada solemne de la senyera. Actualment compagina els concerts en solitari, com el d'aquest dijous a Puigcerdà, amb els del trio elèctric, trio acústic i també amb el concert-taller infantil Elctromagic.

Parlen al vídeo: LLIBERT FORTUNY, SAXOFONISTA

El Pirineu avui