L’ajuntament d’Organyà i l’Associació Llibre del Pirineu han donat a conèixer aquest dijous el programa de la 21a Fira del Llibre del Pirineu, que tindrà lloc a la localitat els dies 1,2 i 3 de setembre. L’estructura de la trobada serà similar a la d’anys anteriors, amb blocs de presentacions literàries, parades de venda de llibres i activitats complementàries. Enguany, l’homilia laïca la llegirà el poeta i narrador Vicenç Llorca, mentre que la religiosa anirà a càrrec de l’abat de Montserrat, Josep Maria Soler. La conferència inaugural, mentrestant, la pronunciarà la directora de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Montse Macià, i girarà al voltant del pas dels jueus pels Pirineus, fugint de la barbàrie nazi. La principal novetat d’enguany, però, serà una ‘performance’ que durà per titol “Carrerada de llibres” i que pretén donar visibilitat a la literatura.

Enguany també s’intentarà potenciar la participació del públic jove, i és per això que es farà una sessió d’Slam Poetry. Un dels fets rellevants d’aquesta 21a edició és que s’ha assolit un rècord de participants en totes les categories dels concursos literaris que s’organitzen amb motiu de la fira. Així, si l’any passat s’hi van presentar 100 persones, enguany ho han fet 159.

Des de l’ajuntament han aprofitat aquesta presentació per donar a conèixer també les activitats de l’estiu. Entre les més destacades hi ha la festa major, que tindrà lloc del 12 al 15 d’agost i que enguany se suma a la campanya de festes lliures de sexisme.

Entre les activitats d’estiu també destaquen un concert del FEMAP, un homenatge a Verdaguer o un campionat d’acrobàtica de parapent, entre d’altres.

Parlen al vídeo: ISIDRE DOMENJÓ, PORTAVEU DE L’ASSOCIACIÓ LLIBRE DEL PIRINEU - ANTONI FIOL, REGIDOR DE CULTURA D’ORGANYÀ - CELESTÍ VILÀ, ALCALDE D’ORGANYÀ

El Pirineu avui