En una entrevista a la Xarxa de Televisions Locals, el conseller de territori i sostenibilitat Josep Rull, ha dit que és imprescindible el desdoblament de la línia de tren R3, que connecta Cerdanya amb Barcelona. Rull espera que l'estat compleixi la paraula d'iniciar la primera actuació durant aquest 2017 a l'alçada de la Garriga. El conseller creu que desdoblar la línia en alguns trams és bàsic per arribar-se a plantejar un augment de la velocitat i la freqüència de combois, gràcies a la posada en marxa de més trens semidirectes. D'aquesta manera, el servei faria un salt qualitatiu important i es convertiria en una gran alternativa a la C-17, via que ha qualificat de 'tensionada'.

Actualment, la freqüència de combois de la R3 entre Puigcerdà l'Hospitalet de Llobregat és de set trens els dies feiners i sis els caps de setmana. El trajecte dura unes tres hores, un temps que des del territori sempre han considerat excessiu per ser una alternativa real al transport per carretera.

Parlen al vídeo: JOSEP RULL, CONSELLER DE TERRITORI I SOSTENIBILITAT

El Pirineu avui