Els sindicats de bombers han denunciat l'acord entre els bombers voluntaris i el departament d'Interior per evitar el tancament del parc del Pont de Suert. L'acord estableix que fins al 31 d'agost el parc estarà obert 24 hores i es farà amb tres voluntaris i amb l'ajuda puntual de funcionaris, segons la direcció general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments. Els bombers voluntaris ho consideren com una mesura d'urgència perquè si no actuaven així, el parc tancava el dia 01.

Els bombers funcionaris estan en desacord amb la solució proposada. Consideren que és una solució marcada per les presses, però els voluntaris insisteixen que si ells no actuaven el parc de Pont de Suert hauria tancat, pel què estan disposats a assumir certes responsabilitats per tal de mantenir-lo obert.

Els bombers voluntaris consideren que el seu sacrifici és necessari perquè l'Alta Ribagorça disposi un parc de bombers com qualsevol altra comarca. Han informart que mentre el Govern no trobi una altra solució ells estan disposats a assumir la gestió del Parc.

Parlen al vídeo: JOSEP MARIA ALCALÀ, PRESIDENT ASSOCIACIÓ BOMBERS VOLUNTARIS

El Pirineu avui