Els professionals i estudiants de la UAB que cada juliol porten a terme campanyes d'excavacions als Castellot de Bolvir han obert nous espais per seguir coneixent com era aquest jaciment iberoromà. A banda de descobrir 20 metres lineals més de muralla medieval, els treballs es centren en el camp de sitges, en la zona de l'entrada on l'any passat va sortir a la llum una torre de la muralla romana i en un nou àmbit on s'esperen trobar elements de l'època republicana del poblat.

Quan arriben els romans al Castellot el que fan és adaptar el poblat d'època ibèrica a les seves necessitats. Es creu que aquests assentaments que es volen documentar tenien una funció de logística militar.

Com en les campanyes anteriors, durant les excavacions s'han trobat trossos de ceràmica, òssos i petits objectes. Els treballs continuaran al llarg d’aquest mes i després es consolidaran les estructures.

Parlen al vídeo: JOAN OLLER, RESPONSABLE EXCAVACIONS CASTELLOT BOLVIR

El Pirineu avui