Aquest dimarts, finalment, el Telefèric de la Vall Fosca ha iniciat el seu servei després de tornar a posposar l'obertura de la temporada. La posada en marxa inicial estava prevista pel 01 de juliol, però a causa d'una avaria succeïda duran una revisió es va posposar l'obertura a dissabte dia 8, però finalment tampoc s'ha iniciat el servei, ja que l'avaria ha tornat.

Aquest dimarts finalment el Telefèric ha posat en marxa el 100% dels viatges.

Des de l'Ajuntament de la Torre de Capdella estaven interessats a solucionar el problema al més aviat possible per no interferir amb el II Festival de Sederisme de la Vall Fosca, on part de les activitats s'utilitza el telefèric.

El festival s'iniciarà el pròxim dia 13 de juliol i oferirà diferents activitats per promoure les rutes de la vall, entre aquesta s'ha organitzat, sortides guiades, observació d'estrelles, caminades nocturnes, entre altres.

Amb la Vall Fosca són 6 les valls que enguany formen part de la 2a edició dels festivals de senderisme dels Pirineus. Aquest tipus de festivals pretenen donar a conèixer rutes i espais únics del Pirineu acompanyats d'activitats culturals i gastronòmiques pròpies de cada zona.

Entre les activitats del Festival de senderisme de la Vall Fosca hi ha la Vertical Cabalera, l'única cursa vertical de Catalunya que aquest any forma part de la Copa del Món de Kilòmetres Verticals.

Parlen al vídeo: JOSEP MARIA DALMAU, ALCALDE DE LA TORRE DE CAPDELLA

El Pirineu avui