El nou Conseller de Cultura, Lluís Puig, ha assistit aquest dissabte al darrer dels espectacles de la 26ª edició del Dansàneu. El fins ara Director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural de la Generalitat fou un dels fundadors ara fa 26 anys del Festival de les cultures pirinenques. Així, Puig s'ha mostrat satisfet amb la resposta del públic i amb la consolidació d'aquest certament com un model de futur de llarga durada.

La directora del festival, Rut Martínez, s’ha mostrat satisfeta de l’èxit assolit, tenint en compte que aquesta edició era la primera en què part dels espectacles que s’oferien disposaven d’entrada amb pagament. Tres dels cinc espectacles de pagament han exhaurit totes les localitats, els dos restants han omplert el 85% de l’aforament.
Segons la Rut, el festival ha atret totes les edats, en especial a les famílies amb criatures que tenien l’entrada gratuïta. Un públic que fa garantir el futur d’aquest model de festival amb pagaments significatius.
El President del Consell Cultural de les Valls d’Àneu, Ferran Rella, ha subratllat el fet que el Festival mostri el ric patrimoni de les Valls d’Àneu, situant espectacles de dansa i música de qualitat en espais d’altíssim valor patrimonial, ja que una part de les esglésies en què es localitzen els espectacles, al llarg de l’any, estan tancades al públic.

Parlen al vídeo: LLUÍS PUIG, CONSELLER CULTURA GENERALITAT

El Pirineu avui