L’Alt Urgell ha presentat un total de 25 projectes, per valor de gairebé un milió d’euros, al Pla de Camins que han posat en marxa tres departaments de la Generalitat entre el 2018 i el 2020. El projecte es va presentar a finals de juny, i els ajuntaments i els consells comarcals de Catalunya tenien prop de dues setmanes per presentar els seus projectes. A l’Alt Urgell els 19 municipis n’han presentat algun, juntament amb el Consell Comarcal, que també opta a una ajuda.

La majoria dels projectes presentats pels ajuntaments preveuen la reconstrucció des de zero de diversos camins i pistes. Tot i això, no està garantit que tots els projectes acabin rebent una ajuda.

Tot i ser una partida trianual, tots els projectes de l’Alt Urgell s’han demanat per al 2018, ja que justament és l’últim any sencer de l’actual mandat municipal. En total, la Generalitat destina 29,5 milions d’euros a aquest pla, que cofinancen els departaments de Territori i Sostenibilitat, de Governació, Administracions Públiques i Habitatge; i d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Parlen al vídeo: JESÚS FIERRO, PRESIDENT CONSELL COMARCAL ALT URGELL

El Pirineu avui