La Junta de Govern de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat aquesta setmana l’atorgament de 15 subvencions a nous establiments comercials que han obert a la ciutat al llarg del passat 2016. Enguany la disponibilitat total per a aquests ajuts ha ascendit a un total de 30.600 euros. La nova convocatòria d’aquestes subvencions es va aprovar el mes d’abril passat. Tal com ha destacat l’ajuntament en un comunicat de premsa, aquestes estan destinades a la promoció del municipi i al foment de l’activitat econòmica local i de la creació de llocs de treball. La tinent d'alcalde de Promoció Econòmica del Consistori urgellenc, Mireia Font, ha assegurat que aquest apartat permet als sol·licitants “aconseguir fins a un màxim de 4.000 euros d'aquest ajuts, en aquells casos en què compleixen tots els requisits”. A més, les bases incentiven que els establiments puguin millorar en eficiència energètica.

D’altra banda, encara està oberta la convocatòria per sol·licitar els ajuts destinats a persones empadronades a la Seu que aquest any 2016 es donin d’alta com a autònoms. Ho estarà fins a final d’any o fins a exhaurir la partida pressupostària.
Les categories i despeses subvencionables que han regulat enguany els ajuts a la promoció econòmica inclouen, en primer lloc, la creació o traspàs d’activitats econòmiques, ja sigui amb la posada en funcionament o bé per canvi de titular. En tots dos supòsits es preveu un ajut màxim de 1.000 €, excepte els bars i locutoris, per als quals el màxim és de 500€. També se subvenciona la reforma, ampliació o millores dels d’establiments de nova creació, de traspàs o ja existents, amb un ajut de fins al 25% del total de la inversió i un màxim de 1.000€ sempre i quan la inversió sigui com a mínim de 2.000 €.

Pel que fa a l’ocupació, la creació d’almenys dos llocs de treball d’un mínim de 20 hores setmanals rep un ajut de fins a 500€. Aquesta quantitat també es preveu per a la creació d’un producte o servei innovador o que ajudi a millorar la comercialització, per a treballadors menors de 35 anys o majors de 55, i per a l’obertura d’establiments al Centre Històric o d’aparadors al carrer dels Canonges. Els darrers cinc anys, l'Ajuntament de la Seu ha concedit subvencions per un valor total de més de 125.000 euros per a la promoció del municipi.

El Pirineu avui