La Xarxa de Suport Mutu de l’Alt Urgell ha fet una crida urgent per tal que les administracions facilitin el desplaçament als centres hospitalaris de Lleida i Barcelona a aquells veïns de la comarca amb pocs recursos. Ja fa uns mesos que la xarxa, que es reuneix cada dilluns a l’Ateneu de l’Alt Urgell, va començar una campanya per exigir que es paguin els desplaçaments, en entendre que si no es garanteixen les visites mèdiques s’està impossibilitant el dret a la salut d’aquests ciutadans. Desprès d’aquests mesos, en què s’han dirigit a diverses administracions i serveis, com ara el Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell, o al mateix Centre d’Atenció Primària, lamenten que no han aconseguit res.

Yann Marais, de fet, lamenta que ell mateix ha patit aquesta problemàtica, ja que no s’ha pogut desplaçar a Lleida per a una visita mèdica, per manca de recursos econòmics.

A banda de lluitar per aconseguir sufragar aquests desplaçaments, des de la xarxa també recullen aliments cada dimarts al mercat de la Seu d’Urgell i han habilitat una nevera solidària a l’exterior de l’Ateneu.

Parlen al vídeo: YANN MARAIS, MEMBRE XARXA SUPORT MUTU ALT URGELL

El Pirineu avui