Les mesures de seguretat preventives que s’han aplicat a la C-14 a la zona de Tres Ponts mentre no es construeix el túnel, han permès pal·liar en bona mesura els despreniments de pedres que afectaven habitualment la zona. Des de l’ajuntament d’Organyà, un dels municipis on la població va fer més força per reclamar la construcció d’un túnel, han admès que la col·locació de noves barreres a la zona ha pal·liat els problemes que se succeïen fins ara cada cop que plovia amb una mica d’intensitat. Tot i ser només una mesura provisional, ja que la sol·lució final serà el túnel de més d’un quilòmetre que tot just s’acaba d’adjudicar, des del consistori celebren els resultats aconseguits amb aquesta millora inicial.

En aquest sentit, Vilà ha remarcat que la circulació ara és més segura, especialment en dies com aquest dilluns, amb tempestes d’estiu que, tal com ha passat a la tarda a la Seu d’Urgell, deixen molta aigua i, fins i tot pedra, en pocs minuts.

Parlen al vídeo: CELESTÍ VILÀ, ALCALDE D’ORGANYÀ

El Pirineu avui