Aquest dilluns ha arrencat la 19a edició de la Universitat d'Estiu Ramon Llull Puigcerdà, una setmana de cursos i activitats que organitza l'Associació Universitària de Cerdanya (AUCer) amb el suport de l'ajuntament. La setmana comptarà amb una quinzena de cursos de diverses temàtiques, alguns dels quals s'ofereixen per primera vegada, com el de vinya en alçada. Les dues primeres formacions en començar han estat els cursos de risoteràpia i el de mindfulness.

Com en la passada edició, el nombre d'inscrits se situa al voltant dels 350, comptant els alumnes dels cursos i els inscrits en les dues jornades professionals que també tindran lloc aquesta setmana, la de metges i la de farmacèutics. Des de l'AUCer es mostren satisfets per la resposta que han tingut enguany els cursos, tot i que n'han hagut de suspendre dos per falta de matrícula.

Per tercer any la setmana universitària també ofereix formació als joves preuniversitaris. En aquest cas, es proposava un curs sobre drons i un d'intel·ligència emocional. Aquest segon s'ha suspès perquè no s'ha arribat al mínim d'inscrits.

Paral·lelament als cursos, la Universitat d’Estiu organitza activitats lúdiques obertes a tothom. A banda de la Nit dels Estels de dimarts, dimecres tindrà lloc la Nit d’Arts a l’entorn de l’estany i dissabte una sortida a Barcelona.

Parlen al vídeo: Mª ÀNGELS TERRONES, VICEPRESIDENTA AUCER

El Pirineu avui