Puigcerdà serà una de les poblacions catalanes que tindrà ben aviat una estació de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics. Concretament, Catalunya afegirà 39 punts nous que entraran en servei en els propers mesos i que ampliaran fins a 126 el nombre de punts de recàrrega amb accés públic operatius i propers a la xarxa bàsica viària catalana. En el cas de la capital ceretana, l'estació es situarà a l'entrada de Puigcerdà, al parc dels Quatre Camins.

El punt de recàrrega ràpida té un cost de 68.000 euros, 40.000 dels quals els finançarà l'Institut Català de l'Energia. L'ajuntament ha demanat a la diputació de Girona una subvenció de 6.000 euros per costejar una altra part de l'estació i la resta es finançarà amb fons municipals.

A banda d'aquest primer punt de recàrrega, el consistori estudia la possibilitat d'instal·lar-ne un altre a la plaça del Rec. En aquest cas seria una estació de recàrrega semi ràpida, el cost de la qual es situa al voltant dels 16.000 euros. Que s'instal·li o no aquest segon punt depèn de la concessió de les subvencions demanades.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ

El Pirineu avui