L'atur a les comarques pirinenques es redueix en 254 persones al mes de juny i situa el nombre d'aturats en 2.510 inscrits, el que representa una taxa registral de 8,5% segons dades publicades aquesta setmana pel ministeri d'Ocupació. El nombre d'aturats a Cerdanya ha caigut més d'un 10% intermensual i prop d'un 15% interanual. Això es deu, principalment, a l'inici de la temporada turística de l'estiu on creix el nombre de contractacions en aquest sector.

No passa el mateix a l'Alt Urgell, l´única comarca de l'Alt Pirineu on l'atur no cau sinó que creix en 24 persones inscrites respecte de les dades del mes anterior. El Pallars Jussà amb 11'56% de taxa d'atur i l'Alt Urgell amb un 11'46%, experimenten l'índex més alt de desocupació de la vegueria de l'Alt Pirineu.

A Catalunya l'atur es va reduir en 18.102 persones al mes de juny i per primera vegada des de l'octubre del 2008 el nombre d'aturats catalans es situa per sota dels 400.000. Tot i que a nivell global les xifres són positives, els experts alerten del risc de la temporalitat que suposa la contractació lligada al turisme i l'hoteleria, com passa a Cerdanya, i veuen necessari esperar com evolucionen les xifres al setembre per saber si la contractació de maig i juny es consolida.

El Pirineu avui