Aquest és l’estat que presenta aquests dies el pantà d’Oliana, que es troba en uns nivells molt alts de capacitat. En unes condicions similars està l’altre pantà de la comarca, el de Rialb, que tot i les seves grans dimensions disposa d’unes importants reserves hídriques. Aquestes, de fet, són majors que les de l’estiu passat, gràcies principalment al fet que enguany les precipitacions de neu de l’hiven han estat força abundants a la cara sud pirinenca. Això fa que els pantans d’aquesta zona estiguin més plens que l’any passat i que, en canvi, les reserves hídriques als pantans pallaresos, ribagorçans i aragonesos siguin més baixes, ja que allà es beneficien més de les nevades que venen de nord.

Concretament, segons el darrer butlletí emès per la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, el pantà d’Oliana es troba a un 93% de capacitat, quan l’any passat estava al 87%. En el cas de Rialb, en aquests moments està al 89% i fa un any estava al 83%.

Parlen al vídeo: ALBERT DE GRÀCIA, METEORÒLEG DE ‘METEO PIRINEUS CATALANS’

El Pirineu avui