El grup de Compromís per la Seu ja dona per fet que l’ajuntament alturgellenc no podrà aprovar el pressupost del 2017. En un comunicat de premsa el principal partit de l’oposició ha lamentat aquest fet, i ho ha atribuit a la manca de diàleg i negociació de l’equip de govern. Des de la formació han recordat la importància que té el pressupost, ja que és una eina clau per a la gestió pública. Així, indiquen que la manca d’aquest pressupost tindrà conseqüències negatives per a tots els ciutadans i ciutadanes de la ciutat. Pel grup de Compromís, aquest fet demostra la soledat del govern del PDeCAT. Des de la formació recorden que no han recolzat la proposta presentada pel tinent d’alcalde Jesús Fierro en considerar que es tracta d’un mal pressupost per al municipi. Així, indiquen que l’esbós de pressupost, pràcticament igual que el de l’any 2016, no presenta millores en temes socials, ni solucions a la manca d’habitatge social. També lamenten que no presenta millores quant a la promoció econòmica ni tampoc una millora traduïda en una rebaixa dels impostos. Finalment, considerern que l’avantprojecte tampoc presenta mesures organitzatives per tal de millorar la transparència, el control i la bona gestió de les societats municipals, així com del mateix Ajuntament.
En el comunicat també asseguren que ni l’equip de govern del PDeCAT, ni l’alcalde Albert Batalla, han tingut en cap moment cap intenció de pactar amb el grup municipal de Compromís X La Seu; tot presentant un pressupost tancat, amb molt poques possibilitats de canvi i amb una manca de diàleg preocupant. En la nota, el portaveu de Compromís X La Seu, Òscar Ordeig, lamenta que “aquesta manca de responsabilitat per part de l’equip de govern, pot provocar un perjudici tant al propi Ajuntament com als ciutadans de La Seu, els quals confiaven en la capacitat del Consistori per abordar les moltes dificultats que viu la ciutat”. L’equip de govern necessitaria almenys els vots d’Esquerra per tirar endavant el pressupost.

El Pirineu avui