L'ajuntament de Puigcerdà vol fer més accessible a tothom el Parc Schierbeck i tot l'entorn de l'estany, un dels principals reclams turístics de la vila. Amb aquest objectiu ha inclòs tot un paquet d'actuacions en el projecte de 'Millora de l'entorn urbà, accessibilitat, sostenibilitat i posada en valor dels equipaments i espais turístics de Puigcerdà', un projecte que globalment suma prop de 940.000 euros i que s'ha presentat a la convocatòria dels plans de Foment Territorial del Turisme. El consistori preveu adaptar el parc a les persones amb mobilitat reduïda, instal·lant una zona de jocs infantils per als nens i nenes amb necessitats especials, adaptant els accessos i els lavabos públics o instal·lant una nova senyalització en braille.

A banda de la millora de l'accessibilitat, el projecte global presentat respon a dos grans eixos més. El primer pretén millorar la mobilitat. En aquest apartat hi ha contemplada la reurbanització del passeig Pere Borrell, del carrer Pons i Gasch i del Carrer Major, i la construcció de noves zones d'aparcament dissuasiu. El segon eix és el de la sostenibilitat mediambiental, centrat en millorar l'entorn paisatgístic de l'estany, recuperar la seva biodiversitat i reduir la contaminació lumínica en aquesta zona.

L'equip de govern espera obtenir la subvenció per tirar endavant totes aquestes actuacions però, si no fos així, prioritzarà l'adaptació del Parc Schierbeck a les persones amb mobilitat reduïda.

L'any passat l'equip de govern municipal ja es va presentar en aquesta convocatòria d'ajuts i se li van concedir 400.000 euros, que es destinaran a la remodelació de la plaça Barcelona, que començarà a mitjans de setembre.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ

El Pirineu avui