Després de gairebé quatre mesos, ja han finalitzat els treballs de remodelació de l'avinguda Porta de França, el principal eix comercial de la Guingueta d'Ix (Alta Cerdanya). Tot i que en un principi es preveia acabar les obres a finals de juny, finalment aquest dimarts s'ha obert la circulació als vehicles.

L'actuació, que l'ajuntament de la Guingueta d'Ix considerava prioritària per donar un nou impuls al comerç local i millorar la seguretat dels veïns i visitants, ha consistit en fer unes voreres més amples, anivellar tot el vial i reduir l'espai per als vehicles, que en alguns trams és només d'un carril, pel que s'ha instal·lat la senyalització vertical per indicar quin conductor té prioritat. També s'ha renovat la xarxa d'aigua, clavegueram i il·luminació.

La remodelació del vial arriba fins al Pont Internacional, que marca el començament de l’estat espanyol i del terme municipal de Puigcerdà.

Les obres han tingut un cost d'uns 800.000 euros, finançats principalment pel propi ajuntament i amb aportacions de diferents administracions franceses.

El Pirineu avui