Els hotelers de l’Alt Urgell esperen assolir unes ocupacions majors que l’any passat durant els mesos d’estiu. Des de l’Associació d’Hostaleria de la comarca confien moure’s al voltant del 35 o el 40% d’ocupació, tant durant els mesos de juliol com d’agost. Tot i això, preveuen puntes de fins al 80 % en ponts o festius destacats, com ara la Mare de Déu d’agost.

Un dels factors que també acaben influint en els hotels de l’Alt Urgell, encara que en menor mesura, són les activitats que es fan a Andorra. En aquest sentit, el fet que al juliol el Cirque du Soleil s’instal·li al Principat també acaba tenint un petit impacte a la comarca.

Des del sector hoteler alturgellenc, però, destaquen que l’època més forta pel que fa a l’ocupació és la tardor, quan s’acostumen a celebrar diversos esdeveniments, així com la Fira de Sant Ermengol, que omplen especialment la Seu d’Urgell.

Parlen al vídeo: MIQUEL ÀNGEL SÀNCHEZ, president de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell

El Pirineu avui