Una trentena d'imatges de Puigcerdà s'exposen aquests dies al Museu Cerdà. Es tracta de les fotografies participants a la 18a edició del Concurs Imatges de Puigcerdà, que convoca l'Àrea de Cultura de l'ajuntament. Les instantànies són una mostra dels llocs emblemàtics de la vila, com ara l'estany o la plaça Santa Maria. Alguns autors han volgut capturar racons menys coneguts per aconseguir composicions com aquestes.

A diferència de la Mostra d’Autors de Cerdanya, on els participants han de ser de la comarca i poden presentar fotografies de qualsevol temàtica, en aquest cas les imatges han de ser de Puigcerdà però els participants no han de tenir residència a Cerdanya.

De les 33 fotografies del concurs, 6 corresponen a la categoria juvenil. Tot i no ser nombroses, des de l'ajuntament han remarcat l'alt nivell dels participants. Tant en aquesta categoria com en la dels adults es permet retocar digitalment les imatges. A banda d'exposar-les al Museu Cerdà les fotografies podran ser utilitzades en publicacions locals o en cartells per promocionar actes de la vila.

El proper dissabte, durant la Nit de la Cultura, es coneixeran els guanyadors. Hi haurà tres premis per als adults (1r dotat amb 250 euros, 2n amb 150 i el 3r amb 100 euros) un premi juvenil (100 euros) i un premi a la millor col·lecció de 300 euros.

Parlen al vídeo: MARY CARMEN RAMON, TÈCNICA CULTURA AJUNTAMENT PUIGCERDÀ

El Pirineu avui