L'Associació Universitària de Cerdanya (AUCer) ha presentat aquest divendres la 19a edició de la Universitat d'Estiu Ramon Llull Puigcerdà, que tindrà lloc del 10 al 15 de juliol. Entre la quinzena de cursos que s'ofereixen, hi ha algunes novetats, com ara un curs de vinya en alçada o de fotografia amb mòbils. També s'han volgut mantenir aquells que ja són un clàssic, com els que estan dedicats al benestar personal.

Els cursos es divideixen en diversos àmbits: el sanitari (mindfuness), el de les humanitats i la història (història de Barcelona a través de les muralles), els de l'àmbit de l'actualitat (com el dels drons) i els que estan directament relacionats amb el territori (vinya en alçada).

Des de l'AUCer volen seguir apostant per als joves i per això tornen a oferir dos cursos dirigits especialment als nois i noies nascuts entre el 1998 i el 2001.

Pel que fa a les activitats paral·leles, una de les novetats és la recuperació del Vermut, un migdia per compartir conversa i aperitiu amb un personatge conegut en ple centre de Puigcerdà. Enguany el convidat serà el reconegut saxofonista Llibert Fortuny. Es manté la Nit dels Estels, la Nit de les Arts i la sortida cultural a Barcelona.

Durant la setmana universitària també tindran lloc dues jornades professionals, la dels metges, que arriba a la 17a edició, i la del sector farmacèutic, que s'estrena enguany. L'oferta es complementarà amb un taller de scrapbooking i un de cuina amb flors.

Des de l'AUCer calculen que els cursos i les activitats mouran unes 2.000 persones.

Parlen al vídeo: Mª ÀNGELS TERRONES, VICEPRESIDENTA AUCER - FRANCESC ARMENGOL, PRESIDENT AUCER

El Pirineu avui