L'ajuntament de Guils de Cerdanya vol remodelar la plaça Major del poble. Per això ha encarregat un estudi arquitectònic de millora d'aquest espai on actualment hi estacionen alguns vehicles. Aquest ha estat un dels motius pels quals l'equip de govern municipal s'ha proposat dignificar la plaça i convertir-la en un espai de lleure per als veïns. Una de les primeres intervencions, que ja es va dur a terme fa dos estius, ha estat la restricció del trànsit en aquest punt, així com també la prohibició d'aparcament dels vehicles. Per altra banda, també s'hi van col·locar algunes jardineres per fer més atractiva la zona.

S'ha previst l'eliminació del mur i la zona de contenidors, que es col·locaran en l'aparcament que hi ha al carrer del Pont de Serra, vial que connecta amb la carretera que porta a Fontanera, en una zona més discreta i de fàcil accés amb cotxe. Tot i que la reforma de la plaça contempla un ampli espai per als vianants, es mantindrà el pas per als vehicles.

Des del consistori han expressat la voluntat de poder explicar en breu als veïns les idees proposades per a la plaça i mostrar el projecte de millora de l'espai. L'equip de govern espera poder iniciar els treballs l'any vinent.

Parlen al vídeo: VALENTÍ TUSET, ALCALDE DE GUILS DE CERDANYA

El Pirineu avui