Sense un acord que garanteixi el servei de prevenció, extinció d'incendis i salvament, parts dels bombers del Parc de Bombers Voluntaris de Pont de Suert ha presentat aquest divendres al migdia la renúncia a l'Ajuntament.

Dels 15 bombers voluntaris que fins ara cobrien el servei, 12 han firmat la renúncia.

En la reunió celebrada aquest dijous, el Director General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Juli Gendrau, va garantir la continuïtat del parc de bombers incorporant 3 operatius amb els quals és podria tancar un quadrant que assegures el servei les vint-i-quatre hores. En finalitzar la reunió des de bombers es va informar que el quadrant s'estava acabant de tancar.

A poques hores de finalitzar el dia, sense un quadrant que garanteixi el servei, els voluntaris s'han desplaçat fins a les dependències de l'Ajuntament de Pont de Suert per fer entrega de la renúncia i donàs de baixa mentre no es trobi una solució viable.

A partir del dissabte 01 de Juliol el servei de bombers de la comarca de l'Alta Ribagorça serà gestionat pels tres operatius que incorporarà la Generalitat amb el suports dels parcs de les comarques veïnes i els tres bombers voluntaris que no han firmat la reúncia.

Parlen al vídeo: JOSE MIGUEL RUACH, CAP PARC BOMBERS VOLUNTÀRIES PONT DE SUERT - JULI GENDRAU, DIRECTOR GENERAL BOMBERS

El Pirineu avui