Els hotelers de Cerdanya esperen arribar al 45% d'ocupació durant el mes de juliol, una xifra semblant a la de l'any passat. Tot i que aquest mes l'afluència de visitants no acostuma a ser molt bona, els hotelers han notat que els diferents esdeveniments esportius que tenen lloc a la comarca tan al juny com al juliol fan que augmenti el nombre de reserves.

A l'hivern el Pirineu és una de les destinacions preferides per molts, però a l'estiu el turisme es reparteix entre aquells que volen passar uns dies a la costa i els que prefereixen desplaçar-se a la muntanya, aprofitant les bones temperatures i el gran ventall d'activitats que es poden fer a l'aire lliure.

En general, el perfil de turista seran parelles de mitjana edat i famílies principalment catalanes provinents de la ciutat de Barcelona i rodalies. Seguit d’aquest visitant, arribaran majoritàriament turistes de nacionalitat francesa, també britànics, de la resta de l’Estat Espanyol, nord-americans i nòrdics. De fet, els hotelers han detectat un petit increment del mercat estranger, que durant els darrers anys havia deixat de visitar les comarques pirinenques.

Pel que fa a la mitjana d'estades a Cerdanya al juliol, oscil·larà entre 1 i 2 dies. De cares a l'agost, el sector ha notat que el nombre de pernoctacions és lleugerament superior al dels anys anteriors, fet que veuen amb molt bons ulls.

Parlen al vídeo: NÚRIA VIDAL, PORTAVEU ASSOCIACIÓ HOTELERS CERDANYA

El Pirineu avui