La Generalitat ha aprovat aquest dimarts la creació de la Taula estratègica de les estacions de muntanya amb l’objectiu d’establir un marc de cooperació estable entre els actors públics i privats implicats en el funcionament, manteniment i desenvolupament d’aquestes estacions, que són un dels principals motors econòmics a les comarques pirinenques.

La Taula serà l'encarregada de redactar un llibre blanc sobre les estacions de muntanya catalanes.

La Taula tindrà funcions com la de coordinar conjuntament els departaments de la Generalitat i les estacions amb altres organismes i entitats implicades, siguin públiques, locals o privades; analitzar la situació específica del sector de la neu i les estacions de muntanya, com també el seu impacte econòmic, social i territorial; col·laborar en la tramitació de plans, permisos i avaluacions ambientals de les estacions compatibles amb el seu entorn natural; participar en l'elaboració de projectes i ajudes per millorar la mobilitat i els accessos o informar sobre les campanyes de promoció institucional i programes d'inversió i ajuts a aquestes instal·lacions, entre d'altres.

Les estacions d’esquí i de muntanya generen un impacte directe territorial de 250 milions d’euros, segons fonts del sector, més un impacte indirecte i induït a les comarques de muntanya que pot arribar als 500 milions. Per cada lloc de treball que es crea en una estació amb remuntadors, se’n poden arribar a crear 5 a la comarca i a l’entorn de la muntanya.

Parlen al vídeo: NEUS MUNTÉ, CONSELLERA PRESIDÈNCIA GENERALITAT

El Pirineu avui