Cellers acollirà durant tres dies el “III Congrés Internacional LPTMM de Contaminació Lumínica”. Més de 60 experts de 20 països participaran en el simposi que tractarà en més de 50 conferències la contaminació lumínica d'arreu del món.

En el congrés, el Parc Astronòmic del Montsec es reunirà amb alguns responsables de la International Dark Sky Association (IDA) per consultar els procediments necessaris per presentar la candidatura a aquest certificat americà que promou la protecció del cel fosc.

En el cas que el Montsec aconseguís la certificació seria el primer parc del món en obtenir dues certificacions de protecció del cel.

Des del Parc AstronÒmic del Montsec es calcula que en 3-4 mesos s'hauran tramitat tota la documentació necessària i a finals d'any es sabrà si finalment el Montsec aconsegueix aquest segon certificat.

Parlen al vídeo: SALVADOR RIBAS, DIRECTOR CIENTÍFIC PARC ASTRONÒMIC MONTSEC

El Pirineu avui