Durant tot el més l'Arxiu Comarcal del Pallars Jussà ha acollit l'exposició “1917, l'any zero de l'activitat esportiva al Pallars Jussà” per commemorar la Setmana dels Arxius. Mitjançant fons propi, l'arxiu ha creat una petita exposició per donar a conèixer l'inici de l'activitat esportiva de la comarca.

L'exposició tracta diferents moments clau en la dinamització esportiva de la comarca, com ara, l'any 1917, la redacció un article sobre l'esport al Pallars en el Butlletí del Centre Excursionista de Catalunya o, als anys 60, la documentació de la primera regata internacional.

L'exposició és una continuació del projecte “Fem esport, fem arxiu” per captar fons d'associacions esportives.

Paral·lelament a l'exposició, des de l'arxiu s'està organitzant una nova exposició sobre els Noms de lloc de la Terreta que anirà complementada amb una conferència.

Des de l'Arxiu Comarcal del Pallars Jussà ja s'ha iniciat la 7a Beca de Recerca Mn. Jesús Castells i Serra amb la presentació dels projectes. Els projectes és poden presentar fins al 30 de setembre.

Parlen al vídeo: PABLO MARTINEZ, VOLUNTARI ARXIU COMARCAL PALLARS JUSSÀ - FERNANDO LÁZARO, DIRECTOR ARXIU COMARCAL PALLARS JUSSÀ

El Pirineu avui