Llívia i Estavar reclamen al Consell Departamental francès un nou pont sobre el riu Estaüja, situat a la frontera entre les dues poblacions, per evitar situacions com aquesta. Les imatges corresponen al passat 15 de juny, quan les fortes pluges van provocar el desbordament del riu, que va inundar la carretera que connecta Llívia i Estavar. I aquest incident es va repetir divendres, fet que va obligar els dos ajuntaments a tallar la circulació de vehicles durant tot el cap de setmana per precaució.

En dies d'intensos ruixats, el cabal del riu augmenta considerablement i l'aigua arrossega terra, pedres i branques d'arbres. Tot aquest sediment obstrueix el pas de l'aigua al seu pas pel pont i això provoca el desbordament del riu. De fet, aquesta problemàtica s'ha repetit en diverses ocasions. Des dels ajuntaments de Llívia i Estavar demanen al Consell Departamental que construeixi un nou pont i que, de moment, autoritzi els consistoris a netejar la llera del riu.

Aquest dilluns s'ha restablert la circulació, però durant el cap de setmana els vehicles han hagut de passar per Gorguja i Ro per desplaçar-se entre Llívia i Estavar. Tot i el tancament de la carretera, de titularitat francesa, molts conductors han optat per retirar les barreres i passar igualment, i això ha provocat discussions entre els veïns.

Els dos batlles esperen una resposta ràpida del Consell Departamental ja que aquesta mateixa setmana s'esperen nous episodis de pluja que podrien tornar a desbordar el riu.

Parlen al vídeo: LAURENT LEYGUE, ALCALDE D'ESTAVAR - ELIES NOVA, ALCALDE DE LLÍVIA

El Pirineu avui