Oliana disposarà finalment d'una rotonda a l'entrada nord del municipi, al quilòmetre 142,39 de la carretera C-14, just davant de Bombers. L'obra també permetrà tenir un accés directe al polígon industrial de la vila, reduint el trànsit de camions per l’avinguda principal de la població i millorar la seguretat al nucli urbà.

L'any 2012 l'Ajuntament d'Oliana ja va començar a treballar en el projecte de remodelació de l'avinguda de Barcelona i entre els objectius del pla ja hi havia de restringir el trànsit dels camions que circulen diàriament per aquest carrer perquè esdevingués una zona de passeig.
La solució era, doncs, fer un accés alternatiu per vehicles, al polígon, i es va considerar que el millor lloc, per espai i capacitat per a maniobres, era davant de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil.
Aquesta rotonda, segons Sala, "ha de servir per alentir la velocitat d'entrada a la població i fer que la travessia d'Oliana sigui més segura".

Parlen al vídeo: MIQUEL SALA, ALCALDE D'OLIANA

El Pirineu avui