La Guàrdia d'Ares acollirà aquest dissabte, 24 de juny, l'onzena edició de la Jornada de Mitologia Pirinenca, que enguany presenta com a novetat una acció artística al llarg del camí que uneix el poble amb el Tarter dels Manairons.
Es tracta de La nit del solstici d'estiu, un recorregut pels elements característics de la nit més curta de l'any, com són el foc, les encantades, les bruixes i, és clar, els manairons.
Aquest espectacle itinerant estarà dirigit per Joel Pla,que també hi participarà com a actor

La jornada començarà a dos quarts de sis de la tarda, al local Social Sebastià Julià de la Guàrdia, amb una sessió de llegendes.
Tot seguit es produirà l'arribada dels canuts dels manairons, creats per El Talleret, que precedirà el berenar-sopar popular, just abans d'emprendre la caminada fins al tarter, que serà guiada per Miquel Bullich.
L'itinerari, carregat de sorpreses, acabarà amb la collita dels manairons a la clariana de Plan Fornesa i les danses al ras, amb la música del grup Estremòfils. La darrera novetat de la nit vindrà de la mà del cuiner Francisco Puente, del restaurant Paisatges, que presentarà la seva nova creació La xocolata dels manairons.

Parlen al vídeo: JOEL PLA, ACTOR I DIRECTOR

El Pirineu avui