El pavellons d'Alp i La Guingueta d'Ix ha acollit aquest dijous i divendres el torneig de Voleibol escolar i federat Copa Cerdanya, que ha comptat amb la participació de 257 nenes i noies d'entre 10 i 18 anys de 23 equips catalans i francesos. En aquesta tercera edició, s'ha tornat a doblar el nombre de jugadores, el que demostra que poc a poc el torneig es va consolidant.

L’objectiu de la Copa Cerdanya és fomentar el respecte i l'esportivitat entre les participants, al mateix temps que coneixen la vall i tota la seva oferta turística i lúdica.

En l’edició d’enguany els esportistes, entrenadors i familiars han pogut conèixer l'Associació Aremi de Lleida i l'Associació Mifas de Girona, totes dues centrades en la paràlisi cerebral. Aquestes entitats han ofert xerrades per compartir la seva activitat.

El torneig de voleibol Copa Cerdanya és una associació impulsada el 2006 per un grup de professionals del món de l’educació, de l’esplai i de l’esport amb experiència en la gestió de centres i equips esportius i en el desenvolupament d’activitats infantils i juvenils. A banda de l’organització i gestió de campus esportius, l’associació col·labora amb entitats socials com l’OCATT, l'Organització catalana de Trasplantaments.

El Pirineu avui