L’Alt Urgell acollirà fins a vuit concerts del Festival de Música Antiga dels Pirineus, el FEMAP, entre l’1 de juliol i el 27 d’agost.
Els recitals es duran a terme a tres municipis de la comarca: La Seu d’Urgell, Organyà i Estamariu.

A la capital alturgellenca s’hi celebrarà la inauguració del festival, el dissabte 1 de juliol, amb “Cants i Danses del Llibre Vermell de Montserrat”, a càrrec del Cor Francesc Valls, Magister Petrus i l’Esbart Dansaire de Rubí. Aquest primer espectacle es realitzarà al Claustre de la catedral de Santa Maria. Altres concerts destacats que tindran lloc a la Seu són els que protagonitzaran el Choeur de Chambre de Namur, Imaginarium Ensemble o Núria Rial i l’Accademia del Piacere. A la capital també s’hi farà un gastrofilm, que combinarà la pel·lícula “El silenci abans de Bach”, de Pere Portabella, amb un tast de formatges i vins. També hi haurà dos actes del Femap social i diverses visites guiades a la catedral, al Castell de Ciutat, a la Immaculada i a Sant Domènec.

A Organyà, mentrestant, hi haurà un concert del Cor de Cambra de la Diputació de Girona, un nou gastrofilm i una visita guiada a l’antiga canònica de Santa Maria i al nucli medieval. Finalment, a Estamariu se celebrarà el concert de Juan de la Rubia i Lixsania Fernández, i es durà a terme una visita guiada a l’església de Sant Vicenç.
En termes globals, el Femap aplega enguany 34 municipis, que acolliran els 49 concerts programats. Com a novetat, en aquesta setena edició s’han programat més activitats complementàries, fins a 42, vist l’èxit assolit en les darreres ocasions.

Enguany, els protagonistes del festival de música antiga més gran d’Europa seran els compositors valencians, ja que dels 49 concerts programats, 17 són de músics del País Valencià.

Parlen al vídeo: JOSEP MARIA DUTRÉN, DIRECTOR FEMAP - ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL

El Pirineu avui