El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat aquest dijous les obres de condicionament i millora de la seguretat a la C-14 entre Organyà i la cruïlla de Montant de Tost, per un import de 35,4 milions d’euros. L’actuació inclou la construcció del nou túnel per evitar un tram del congost de Tres Ponts, així com també l’eixamplament de la calçada en els trams contigus. Està previst que les obres s'iniciïn a la tardor d’aquest any, amb un termini d’execució de 36 mesos.

Recordem que l’actuació abasta un tram de prop de 3 quilòmetres, entre la sortida del nucli d’Organyà i el túnel existent de Montant del Tost. La calçada s’ampliarà fins als 10 metres d’amplada, amb dos carrils, un per sentit, de 3,5 metres i vorals d’ 1,5 metres, per millorar la seguretat en tot aquest tram.

Tal com ha remarcat la Generalitat en un comunicat, la singularitat orogràfica d’aquesta àrea fa difícil l’encaix de l’eixamplament de la plataforma. Per solucionar-ho, s’aprofitarà el costat de la via més proper al riu, i es construiran un mur d’escullera de 100 metres de longitud per 1,5 metres d’ample, i cinc trams de voladissos de 2 metres d’ample com a màxim, per allargar la secció.

A més, a uns 400 metres de l’inici del tram, a la banda més propera a Organyà, s’eixamplarà la calçada d’un túnel existent de 51,5 metres de longitud, per adaptar-lo a la resta de la plataforma.

Parlen al vídeo: ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL

El Pirineu avui