Agents del SEPRONA (Servei de Protecció de la Naturalesa), de la Comandància de la Guàrdia Civil de Lleida, van localitzar un anunci en una pàgina de compravenda d'articles a través d'Internet en el qual s'oferien per a la seva venda dos ullals d'elefant africà a un preu de 1500 euros.
Després de realitzar-se diverses gestions va poder esbrinar-se que l'anunciant era un veí de la Seu d'Urgell (Lleida), per aquest motiu, els agents del SEPRONA es van desplaçar a la capital alturgellenca a fi de verificar la legalitat d'aquests ullals.

Durant la inspecció es va poder comprovar que el venedor, de nacionalitat andorrana, no disposava de cap tipus de documentació que emparés la tinença legal ni la comercialització d'aquestes peces.

L'elefant africà està inclòs en el Reglament del Consell, relatiu a la protecció d'espècies de flora i fauna silvestres mitjançant el control del seu comerç.

Els ullals van ser intervinguts pels agents de la Duana de Farga de Moles.

El Pirineu avui