Sis poblacions cerdanes es convertiran en escenaris de la setena edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus, el FeMAP, que tindrà lloc de l'1 de juliol al 27 d'agost. A més de Puigcerdà, Llívia, Alp i La Guingueta d'Ix, enguany s'hi afegeixen Fontanals de Cerdanya i Urús. Totes elles acolliran fins a nou concerts.

El certamen proposa un programa ambiciós tant pel que fa al nombre de municipis que hi participen com al nivell artístic de les formacions musicals. Amb 49 actuacions, que transcorreran en 34 municipis del Pirineu de Catalunya, Andorra i sud de França, el FeMAP esdevé el festival de música antiga més important del sud d'Europa.

Des de l'organització s'han mostrat satisfets de la incorporació de més municipis cerdans i esperen continuar creixent en properes edicions.

El festival continua creixent amb una oferta variada que combinarà música, patrimoni i turisme i que tornarà a mesclar els concerts amb altres activitats, com ara visites guiades a l'entorn o al patrimoni dels llocs on es realitzen els concerts, degustacions o actes culturals. De la mateixa manera, tornarà a acostar la música a tots els col·lectius a través del FeMAP social.

Igual que en passades edicions ho va fer amb Euskadi i Polònia, l'any 2017 el FeMAP i la Generalitat Valenciana han arribat a un acord perquè una amplia presència de músics valencians representi el seu territori.

La inauguració del festival serà l'1 de juliol a la Catedral de la Seu d'Urgell on s'interpretarà Cants i Danses del Llibre Vermell de Montserrat.

Parlen al vídeo: JOSEP MARIA DUTRÈN, DIRECTOR FEMAP

El Pirineu avui