El Palau Abacial serà la seu definitiva on s'ubicarà l'Arxiu Comarcal de l'Alta Ribagorça. Així ho ha donat a conèixer el director general d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, Jusèp Boya, en una reunió informativa a Pont de Suert.

La nova ubicació costarà un milió i mig d'euros en reformes i equipaments, però permetrà disposar del doble d'espai que oferia les antigues dependències de l'ajuntament, l'alta opció de seu per l'arxiu.

Es preveu tenir el projecte enllestit a principis del 2018 i les obres al 2019.

Des del consell s'ha sol·licitat a la Generalitat finançament per contractar un tècnic abans que l'arxiu estigui enllestit que permeti avançar en la catalogació i recopilació de fons.

Les entitats del poble que actualment disposen d'un espai en les dependències del Palau Abacial, des de l'Ajuntament de Pont de Suert es buscarà un nou espai perquè segueixin tenint les seves pertinences.

El nou arxiu comptarà amb 1200 m2 aproximadament i és construirà una petita sala d'actes a la planta baixa que complementarà l'equipament de la biblioteca.

En la reunió també s'ha donat a conèixer l'interès del departament en iniciar un estudi sobre la possible creació d'un Centre d'Interpretació de les Falles del Pirineu.

Parlen al vídeo: JUSEP BOYA, DIRECTOR GENERAL ARXIUS - JOSEP LLUÍS FARRERO, PRESIDENT CONSELL COMARCAL ALTA RIBAGORÇA - JOSE ANTONIO TROGUET, ALCALDE DEL PONT DE SUERT

El Pirineu avui