Les fortes pluges que han caigut aquest dimarts a la tarda han ocasionat inundacions i alguns desperfectes a Puigcerdà. L'incident més greu ha estat l'esfondrament del mur de contenció del pati del Museu Cerdà. Tal com es pot veure a les imatges, el fort episodi de pluja ha provocat una esllavissada de terra que s’ha emportat gran part de la paret, que ha anat a parar al terreny de sota, on hi han projectades una cinquantena de places d'aparcament. De fet l'ajuntament anava a iniciar en breu el projecte de reforç d'aquest mur abans de començar els treballs d'ampliació de l'aparcament del museu. Després de valorar els danys, des del consistori es plantegen redactar un nou projecte.

El temporal d'aigua va fer que els bombers de la comarca fessin set sortides per inundacions en baixos de comerços, habitatges i garatges. També va obligar a desallotjar els nens i nenes de la llar d'infants municipal. L'equip directiu va demanar a les famílies que recollissin els seus fills abans de l'hora prevista. Els tècnics municipals han revisat aquest dimecres els desperfectes de l'equipament per assegurar el correcte funcionament de les instal·lacions.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ

El Pirineu avui