A causa de les fortes pluges del passat mes de novembre que van produir filtracions en els talussos en un punt on passa una línia d'alta tensió, les obres de reforma de l'accés al nucli de Baiasca van aturar.

Aquesta setmana les obres s'han reiniciat amb un nou projecte on s'ha contemplat les afectacions causades per les pluges.

Les obres iniciades recentment forment part de la primera fase del projecte de reforma completa de la carretera de Baiasca. En aquesta primera fase s'habilitarà una variant de 600 metres i es solucionaran els problemes de despreniments que es van produir per les pluges. En la segona fase es millorarà el tram de l'antiga cruïlla fins al bosc.
En un més i mig la carretera ja serà transitable.

La primera fase del projecte de reforma suposa una inversió de 250.000 € aproximadament finançat per la Diputació de Lleida i pel Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge mitjançant una subvenció d'urgència.

Parlen al vídeo: JOSEP VIDAL, ALCALDE DE LLAVORSÍ

El Pirineu avui